Bahan2:
- ½ ekor ayam (potong kiub2/kecil2)
- 2 biji bawang besar (dihiris bulat)
- 3 biji bawang putih (ditumbuk kasar)
- 15-20 batang cili padi merah
- 2 batang serai (dititik)
- 1 1/2 kiub tomyam megi
- 4 helai daun limau purut
- 2-3 biji limau nipis (diambil jusnya)
- 3-4 cawan air
- garam & perasa
- sedikit minyak
- sayur-sayuran (cendawan,carrot,cauliflower)
Cara2:
- Tumis bawang2 dan kiub tomyam hingga wangi dan perang.
- Masukkan ayam, gaul rata dan tutup periuk seketika.
- Masukkan air dan biarkan mendidih. Setelah itu masukkan serai, bawang besar dan daun limau.
- Masukkan cili padi, garam serta perasa.
- Kemudian masukkan sayur-sayuran dan biarkan layur.
- Perah limau dan rasa masam,pedas.. sedap..
- Sedia dihidang.
Total Carbs(<8g)