Telur dadar Sardin




Telur dadar sardin ni one of my favourite masa induction. Isi sardin tu pun boleh kept dlm fridge and boleh guna anytime. Senang. Kadang2 lin buat telur dadar... and kadang lin buat telur bungkus.. either way both is totally awesome.


Bahan2:
  • 1 tin sardin (dibuang sosnye-lin basuh tinggal sikit2 je sos)
  • Cili padi (dihiris nipis)
  • Garam dan Lada Hitam
  • Limau nipis
  • Daun Bawang/ Kucai
  • Bawang Holland dicincang halus
  • 3 biji telur
Cara2:
  1. Lenyekkan sardin sampai hancur. 
  2. Campur cili padi, bawang, daun bawang bersama telur. Gaul rata. 
  3. Perah limau nipis untuk hilangkan bau hanyir ikan. Garam dan lada secukup rasa.
  4. Goreng telur di dalam non stick pan.
Total Carb (<3g)