Swift

INDUCTION MEAL PLAN MINGGU PERTAMA UTK SUSUT 1-2 KG

PLANNING A WEEKLY MEAL!

As promise, ini adalah pelan pemakanan induction phase. So normally, untuk induction phase ni, lin biasanya akan cuba mkn clean supaya senang nak mencapai KETOSIS. Jadi bile ketosis berlaku, barula kurus, cantik and menawan, jangan mengate... :P

Selama 2 minggu lin bawak bekal gi office k. Sangat jimat.. Ok follow tau menu tu jangan x follow.. tp if x mampu follow sebiji2 xpe.. just find alternative terbaik.. so biasanya weekend lin akan sediakan semua bahan2 nih.. and boleh ulang2 dan pelbagaikan cara masakan... insya allah menu ni x bosan. Panaskan je nnti bile dkt office k! 


MENU MINGGU PERTAMA (7 DAYS)
Kecik nau tulisan ye dak? Xpela korang bleh FREE DOWNLOAD je kat sini.. and kalau korang perasan untuk minggu pertama lin x ambil snack, sbb time ni kita di ingatkan kena limitkan carb intake ye kengkawan. Tp andai kata lapar sgt2, mkn la yg clean atkins mcm telur rebus ke, ikan bilis ke ayam goreng ke dsbnya. And hari minggu hari paling meriah makan sebab korang kat rumah boleh masak.. so ada STEAMBOAT & BBQ DAY.. Paling penting selama seminggu kena DISIPLIN. Ala seminggu je pejam celik pejam celik dah masuk minggu ke 2 ye x? 

Soalan2 yang bakal ditanya?
S: Saya xde oven la sis, cmner nak buat egg muffin?
J: Buat telur goreng biasa pun boleh asal bahan2 sama je k.

S: Boleh ke nak tukar menu?
J: Boleh je, suka hati. Tapi yg penting jumlah carbs tu sama dan clean atkins.

S: Boleh ke saya nk makan dessert atkins mcm cheese cake tu semua?
J: Untuk induction x disarankan, lgpun xde pun dessert2 tu semua dalam meal plan hakak.

Hehe.. ok selain tu lin akan share jugak post SHOPPING LIST UTK INDUCTION untuk anda, mcm minggu pertama beli apa.. minggu ke 2 nk beli apa.. siap ngan brand lagi.. Nak senang bawak la list ni sekali time shopping. Keep on reading the next post k!


You Might Also Like

0 comments