Swift

7 DAYS DETOX PROG WITH GM DIET

Hi everyone,


It's been quite sometimes tak update blog. Today lin x nk update pasal resipi but nak cerita sikit pasal new experience that i'm currently facing which is detoxing with GM diet program. So mcm mana boleh terjebak ngan GM diet program ni? Ok actually lin start discover lepas lin balik dari umrah. Masa gi umrah, i gain weight dalam 3 kg daripada 68kg naik sampai 71kg la.. so sedih giler bile penimbang tu dah angka 7! 




So i start balik atkins reinduction for 1 weeks, mmg this time strict giler diet xde cheat langsung and i even x tgk penimbang for a week. Maksudnya timbang 1st day and last day je..Dalam hati mmg confident akan turun berkilo2 la.. cos diet mmg ikut meal plan! But sampai the moment of truth. My weight x turun pun, cuma turun berapa gram je and i can still see angka 7 tuh!!! So i thought mungkin plateau kut.. i still continue for another week but with additional strategy i telan butter sesudu every day.. and to my surprise turun sikit jugak dalam few grams je weh.. frust tahap gaban k!! I rasa nk give up dah with Atkins yang selama ni i rasa diet paling tip top sekali!

So one day i gi tesco kut, tengah jalan2 ada satu booth ni offer slimming package, london weight management ke apa ntah i x igt! So time ni diorg ada offer free set trial kut.. At first since dah patah hati, i rasa mcm nk sign up je program tuh! But bile dengar diorg punya explanation, still sama jugak kena diet ketat. X boleh makan carbs and such! Oh ya before diorg consult tuh, diorg ada measure my body composition dengan body mass analyzer machine. So dalam tu terbongkar la segala cerita, visceral fat %, skeletal muscle % and macam2 lagi. Jadi time ni la lin discover masalah yang lin hadapi kenapa weight x turun2!

Body Mass Analyzer Machine



So... I discover sebenarnya lin dah "GAIN MUSCLE" instead of fat. Agaknya time umrah banyak naw berjalan, mendaki, angkat berat dan berlari. And to be honest, sepanjang mengerjakan umrah sangat2 penat! And consultant tu cakap, kalau i exercise and mkn protein lagi silap ari bulan i jadi "akak sado". Hahaha! Pandai plak dia buat lawak! As usual la mcm2 package dia offer utk x menyado kan i... malangnya semua i reject politely tp kena gak beli kopi dia yg 200 ringgit tu.. adei! Hampagas tul! Anggap je la i bayar consultation diorg sbb dah merungkai misteri nusantara psl berat x turun tu!

So balik je rumah lin google and study pasal muscle thingy. Mmg banyak la cerita2 pasal body builder ni! Hahaha... Jadi salah satu cara nk kurangkan muscle tu adalah melalui proses detox. Macam2 jenis detox ada, ada yang mkn buah je, minum green tea.. mcm2 la korang google la sendiri... but yang lin rasa detox menu yang paling best adalah dengan GM diet.. x perlu berlapar and yang paling penting x perlu memerut!! haaaa...panjang x cerita GM diet nih! 

*** PERINGATAN ****
And di 'INGAT' kan diet ni hanya untuk SEMINGGU (7 days) sahaja! Jangan buat lebih cos takut effect kesihatan! Just only for DETOX, CLEANSING YOUR BODY tau.. 

Lin akan share my experience and update pemakanan lin selama 7 days with GM for my reference, in case berkesan and nak buat lagi. So to know more about GM diet boleh tgk video nih.. or you can check this website https://gmdietnow.com/


You Might Also Like

0 comments