Swift

ATKINS DIET PLAN FOR BREASTFEED MOMS



Macam biasa to know Atkins, is to read about Atkins kan! So i'm back visiting the website, to do more research, to get inspired and to ask opinion from the experts. Well, punya la lama x visit website dia, duk asyik reinduction je 20g of carbs, pastu ke laut balik, pastu reinduction blk.. adei la poning kepala den! 

So now, lepas browsing thru Atkins memperkenalkan 2 diet plan.. boleh refer dekat website atkins: https://www.atkins.com/how-it-works/choose-your-plan. 



1) ATKINS 20

So atkins 20 ni adalah pengurangan karbohidrat sebanyak 20g sehari. Ini adalah original atkins plan, yang kita duk buat la ni la. Jadi if korang nak turun lebih daripada 40 pounds (>18kg) dan saiz pinggang korang melebihi 35 cm, dan juga diebetic... bolehla pilih pelan diet 20 nih. Gambar bawah untuk atkins 20, mcm biasa atkins 20 ada 4 fasa. 


credit to www.atkins.com
2) ATKINS 40

Manakala, pelan atkins 40 adalah khas untuk WANITA MENGANDUNG dan BREASTFEEDING dan yang nak turun sikit je dalam 2-5kg camtuh. Yeay! so good news utk pregnant lady ngan BF moms... depa ni perlukan tenaga lebih untuk kurang dan maintain berat badan. Tapi yang wanita mengandung tu, hendakla mengikut nasihat doktor ye! Pelan2 je, relaks sudah! 

So mcm mn pelan dia.. sehari boleh ambil 40g karbohidrat.. mcm dia suggest kat bawah tu. pagi 10g, tengahari 10g and mlm 10g.. snack boleh amik 10g in total. Untungla!! Hahaha..Insya allah ada masa lin akan buat new meal plan for BFM ni..and of cos variety of foods dah boleh amik.. seronoknya...!!



credit to www.atkins.com



You Might Also Like

0 comments