Swift

Chicken Cordon Blue



Lin sangat2 suka mende alah ni.. melted cheese dlm mulut sangat2 sedap. 
But after quite a while, mende ni jadi sgt muak. Yelah cheese, then kita yang berdiet atkins x bleh cicah sos cili.. Dah berapa carb dah tu kan? Untuk resipi ni, lin guna flaxseed, since kita atkins x dibenarkan menggunakan serbuk roti, oats ataupun biskut2.. so sebagai alternative, we use this~!

Kebaikan Flaxseed:
- Kaya dengan omega-3
- Sumber protein yang tinggi.

Bahan2:

  • 1-2 keping chicken breast di potong panjang2.
  • 1-2 keping cheese koyak2 kan
  • 4 tbsp flaxseed (di grind)
  • 1 biji telur (di kacau)
  • Garam and Lada Hitam Secukup rasa.


Cara2:


This is flaxseed (boleh dibeli di mana2 kedai  bakery)


  1. Ketuk ayam tu sehingga agak2 nipis macam kat atas, tujuannya supaya senang gulung nanti.. Atas tu gambar internet je!
  2. Seasonkan kepingan ayam tu dengan salt and pepper.
  3. Then taburkan cheese yang dikoyak2 tadi. If rasa2 nak letak capsicum or bawang pun boleh.. 
  4. Gulung ayam tersebut then sepitkan dengan lidi di kedua2 hujung ayam.
  5. Celup ayam dalam telur.
  6. Gaul dengan flaxseed.
  7. Goreng sehingga garing.
  8. Sedia dihidang.

Total Carb (<5g)

You Might Also Like

0 comments